Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 6 d’abril del 2013

ROSSELLONES AL XERÈS

INGREDIENTS:

1 - 1,5 Kg de rossellones
3 grans d'all
1 bitxo o caiena
1/2 got de xerès
1 cullerada curulla de farina
Julivert
Oli i sal
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Unes hores abans posar les rossellones amb aigua freda i força sal per treure tota la sorra que puguin tenir. 

En una cassola ample, posem un raig d'oli d'oliva.  Piquem els grans d'all i els afegim a la cassola juntament amb el bitxo o la caiena.
Quan comencin a daurar-se, afegim les rossellones escorregudes i posem el foc al máxim. Sacsegem la cassola enèrgicament i empolvorem amb la farina i sacsegem de nou.
Un cop la farina s'hagi dissolt, reguem les rossellones amb el xerès, afegim una mica de sal i deixem que s'obrin. Anem movent la cassola per deixar lloc a les rossellones que no s'hagin obert.
Tirar el julivert trinxat per sobre.

NOTA:   És important no cuinar-les gaire ja que s'assequen i queden en no rès i s'han de servir calentes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada