Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 15 d’abril del 2013

PASTÍS DE SALMÓ FUMAT

INGREDIENTS:

  • 400 gr de salmó fumat en làmines
  • 3 llaunes de tonyina de les petites
  • 6 cullerades soperes de maonesa
  • 6 cogombrets petits en vinagre
  • 3 ous durs
  • Pa de motlle sense corna

RACIONS:  4-6

ELABORACIÓ:
Es folra un motlle dels de fer plumb-cake, amb les làmines de salmó fumat, per tots els costats i el fons, deixant que pengi un tros per tot el voltant del motlle.
Es tallen les llesques de pa a la mida del motlle, no importa si es trenquen o hem d'afegir trossos per cobrir del tot.
Tots els ingredients, excepte el pa, es trituren fins que quedi una pasta ben fina.
Es posa una capa de pasta al fons del motlle, i es va sobreposant una capa de pa, i un altre de pasta, i aixi succesivament, acabant amb una capa de pa. Es tanca sobre de la darrera capa amb el salmó que penjava del motlle.
Es deixa reposar un mínim de 24 hores a la nevera dins del motlle, tapant amb film transparent la part  de dalt que queda descoberta, per tal de que es fusioni la pasta amb el pa de motlle.
Passades les hores, es decora com agradi. 
Jo em decanto per trossets petits de llimona sense pell i succedani de caviar.

NOTA:  Si us agradés més sofisticat, queda mot bé fet amb brioix en lloc de pa de motlle.
Com acompanyament una amanida amb escarola endívies, nous i olives negres anirà perfecte.
He agafat una foto aproximada del Google. Quan torni a fer aquest plat penjaré la meva. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada