Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 12 d’abril del 2013

PATATES AMB SALMÓ I CLOÏSSES DE LA ROSER

INGREDIENTS:

Patates especials per bullir
Salmó fresc tallat a supremes
Ceba
Cloïsses o rossellones
Aigua
Sal
Anet

ELABORACIÓ:

Unes hores abans de començar a cuinar, agafem un recipient amb aigua i sal posem les petxines per què treguin la sorra.
En una cassola posem un raig d'oli i sofregim una mica la ceba tallada petitona.
Tallem les patates escantillades i les afegim a la cassola i les cobrim amb l'aigua suficient per què no s'agafin. Salem.
Mentres, aprofitem per tallar el salmó a daus.
Quan les patates estiguin pràcticament cuites,  afegim el salmó i les cloïsses.
Rectifiquem de sal.
Quant les petxines s'obrin podem tancar el foc, tot i que no ha de coure tot junt més de 5 minuts.
Si l'anet és fresc l'afegim quan apaguem el foc per infusinonar-lo. Si és sec, afegir-lo 2 minuts abans de tancar el foc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada