Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 25 de maig del 2013

CLAFOUTÍ DE CIRERES - Pastís

INGREDIENTS:
  • 500 gr de cireres madures
  • 100 gr de sucre
  • 125 gr de farina
  • 3 ous
  • 125 ml de llet (mig got)
  • Sucre en pols
  • Mantega 
  • Sal
ELABORACIÓ:

Rentem les cireres i treiem les cuetes.
Les posem en un bol i aboquem la metitat del sucre i ho reixem reposar un mínim de 30 minuts.
Untem la plata d'anar al forn (la que tingueu) amb mantega i hi posem les cireres (en aquest cas no he tret els pinyols).
Prescalfem el forn a 180 graus.
En un altre bol hi posem la farina tamissada, el polsim de sal, la resta del sucre, els 3 ous ja batuts i ho barregem tot molt bé.
A continuación afegim la llet i seguim remenant fins veure que tot està ben lligat.
Ara és el moment d'afegir la barreja a la plata on tenim les cireres i enfornar durant 35-40 minuts.
Com sempre, per saber si el pastís està cuit, clavarem un escuradents o la punteta d'un ganiven i si surt sec ja ho tindrem fet.
Un cop fet deixarem refredar i després empolvorarem amb el sucre glaç.

 
NOTA: No he tret el pinyol de les cireres ja que els pinyols, quan es couen, afegeixen aroma a la pasta.
Important que les cireres siguin molt madures.
Podem servir el tall de pastís amb una mica de gelat de vainilla o nata.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada