Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 28 de maig del 2013

COC RÀPID

INGREDIENTS:

Utilitzarem com mesura l'envàs del iogurt
  • 4 Ous
  • 1 Iogurt natural
  • 1 Mesura d'oli d'oliva (millor un de suau que no domini de gust)
  • 2 de sucre
  • 1,5 Mesures de farina de blat
  • 1,5 Mesures de farina integral
  • 1 sobre de llevat
  • 1 rajolinet de anís o una pell de llimona ratllada
ELABORACIÓ:
En un bol gran posarem els ous ja batuts i hi afegirem el iogurt, l'oli i el sucre que podem batre-ho tant a mà com amb el turmix.
Quan ja ho tinguem, incomporarem la farina i el llevat. Amb unes barilles remenarem fins que agafem tota la farina.
Ara aboquem les mesures d'oli i el  rajolí de anís o la pell de llimona ratllada,
Per què quedi més fí i sense cap grumoll podem acabar de barrejar  amb el turmix.
Preparem  la safata de forn i l'untarem amb oli i un polsim de farina o si voleu, més pràctic, la folrarem amb paper vegetal (jo ho faig) i hi abocarem la barreja.
En uns 50 minuts aproximadament  (depèn del forn) quedarà llest.
Punxarem amb una agulla o escuradents per saber si està cuit. Si surt l'agulla neta ja el tindrem llest.
El deixarem refredar per desmoltllar-lo.


NOTA: Aquest coc és un comodí. El podem guarnir en funció de la imaginació i el gust de cadascú. Tallar-lo i untar amb melmelades...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada