Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 31 de maig del 2013

POLLASTRE AMB TARONJA I RAÏM

Foto treta de Google
INGREDIENTS:
  • 1 Pollastre
  • 2-3 Taronges (en funció del tamany)
  • 2 Cebes dolces
  • 3-4 grans de raïm rosat / negre per persona
  • 1 branca de canyella
  • Romaní
  • 100 gr de mel
  • 200 ml de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:
Demaneu a la polleria que us tallin el pollastre al vostre gust i retirin la pell (jo l'acostumo a fer a octaus ja que es cou abans)
Tallar les cebes a juliana.
Rentar curosament les taronges i tallar-les en 8 trossos sense pelar.
En una safata d'anar al forn, posar el pollastre, la ceba, la taronja i la canyella.
Salar i repartir per la safata el polsim de romaní i regarem amb un bon raig d'oli d'oliva i el vi blanc.
Introduir la safata en el forn que tindrem prescalfat a 190 graus i ho deixarem coure 30 minuts.
Treure la safata i amb l'ajut d'un pinzell, pintar el pollastre amb la mel i afegir els grans de raïm.
Deixar coure uns 10-15 minuts.

NOTA:  Aquesta recepta la vaig trobar en un blog de cuina, que no recordo el nom, i la veritat és que no costa de fer i sortim del típic pollastre al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada