Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 8 de maig del 2013

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS

INGREDIENTS:
  • Un pollastre de pagès tallat a octaus
  • 12 escamarlans
  • 3 tomàquets ratllats
  • 2 cebes trinxades
  • 1 raig de conyac
  • Oli d'oliva
  • Sal  i pebre
  • Farina 
  • Aigua bona  
PICADA:
  • 2 Galetes tipus Maria
  • 2 grans d'all
  • Julivert
  • Un rajolí de vi ranci
  • Un grapat d'ametlles torrades 
RACIONS:   4

ELABORACIÓ:
Salpebrar, efarinar i enrossir els trossos de pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fregir els escamarlans, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Incorporar el pollastre i flamejar amb el conyac i un vol apagat cobrir amb aigua.
Deixar coure fins que el tinguem tobet o al gust de cadascú.
10 minuts abans d'apagar el foc, afegir els escamarlans i la picada deixatada amb el suc del pollastre.Sacsejar la cassola a fi de que quedi tot fusionat.

NOTA: Aquesta recepta amb petites variaciones figura dins de la candidatura "cuina catalana patrimoni de la humanitat" i dins del programa apadrina una recepta a www.cuinacatalana.cat

VARIACIONS:
  • Es pot afegir mitja presa de xocolata negra a la picada 
  • Es pot fer amb gambes, llagostins o llagosta
  • Es pot fer amb conill en lloc de pollastre
  • Es pot fer amb peus de porc amb lloc d'escamarlans (un altre plat molt sofisticat)      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada