- Un pollastre de pagès tallat a octaus
- 12 escamarlans
- 3 tomàquets ratllats
- 2 cebes trinxades
- 1 raig de conyac
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Farina
- Aigua bona
PICADA:
- 2 Galetes tipus Maria
- 2 grans d'all
- Julivert
- Un rajolí de vi ranci
- Un grapat d'ametlles torrades
RACIONS: 4
ELABORACIÓ:
Salpebrar, efarinar i enrossir els trossos de pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fregir els escamarlans, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Incorporar el pollastre i flamejar amb el conyac i un vol apagat cobrir amb aigua.
Deixar coure fins que el tinguem tobet o al gust de cadascú.
10 minuts abans d'apagar el foc, afegir els escamarlans i la picada deixatada amb el suc del pollastre.Sacsejar la cassola a fi de que quedi tot fusionat.
NOTA: Aquesta recepta amb petites variaciones figura dins de la candidatura "cuina catalana patrimoni de la humanitat" i dins del programa apadrina una recepta a www.cuinacatalana.cat
VARIACIONS:
- Es pot afegir mitja presa de xocolata negra a la picada
- Es pot fer amb gambes, llagostins o llagosta
- Es pot fer amb conill en lloc de pollastre
- Es pot fer amb peus de porc amb lloc d'escamarlans (un altre plat molt sofisticat)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada