Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 20 de juny del 2013

PASTÍS DE FORMATGE I CARBASSÓ

INGREDIENTS:
  •  6 - 8 Ous
  • 100 gr de mató o formatge fresc
  • 4 cullerades de formatge parmesà ratllat o en pols
  • 2 carbassons mitjans-grans
  • Pa ratllat
  • Mantega
  • Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Tallar a rodanxes primetes i sense pelar els carbassons i saltar-los amb una mica de mantega (podem posar-hi també un rajolinet d'oli d'oliva).
En un bol, barrejar els ous amb el mató (o formatge fresc), el formatge parmesà, la sal, el pebre i batre-ho amb la batedora elèctrica.
Afegir-hi els carbassons i remenar.
Pintar un motlle (el de "Plum cake") amb mantega i empolvorar amb el pa ratllat i omplir-li amb la barreja.
Coure al forn a 200 ºC durant 20 minuts aproximadament.
Esperar a que estigui fred per desemmotllar.

NOTA: Es pot fer de qualsevol altra verdura o hortalissa (ceba, carxofa, albergínia, pebrot vermell, patata...)
Només canviarà el temps de la cocció prèvia a la barreja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada