Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 20 de juny del 2013

PASTÍS DE PASTANAGA I NOUS

INGREDIENTS:
  • 4 ous
  • 320 ml d'oli
  • 225 gr de farina
  • 10 gr de llevat
  • 350 gr sucre de canya
  • polsim de sal
  • 1,5 cullerades rases de canyella
  • 400 - 500  gr pastanaga ratllada
  • 125 gr de nous trencandes
 
ELABORACIÓ:
  • Forn a 180 ºC
  • Barrejar la farina tamisada amb el llevat i reservar
  • Folrar un motlle de silicona amb paper de forn o pintar-lo amb matega/margarina/oli
  • En un bol gros barrejar: El sucre, l'oli, la canyella i els ous sencers. Batre-ho amb les varilles manuals.
  • Anar afegint poc a poc la farina tamisada que tenim reservada amb el llevat incorporat, lligant-t'ho amb les varilles fins que ja no es vegi res blanc de la farina.
  • Afegir la pastanaga ratllada i remenar amb una llengua (deixem ja les varilles).
  • Un cop lligat ha de quedar una pasta no molt seca i és el moment d'afegir les nous i seguir remenat amb la llengua.
  • Abocar-ho al motlle que hem triat i enfornar mínim 40 minuts.
 
NOTA: Es pot alleugerir d'oli canviant-ho per llet sencera en les mateixes proporcions o per una mica menys si és desnatada ja que és més líquida.
Decorar a gust. Li va bé la xocolata, el formatge d'untar, sucre, nous...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada