Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 12 de juliol del 2013

PASTÍS DE PATATA I PEIX

INGREDIENTS:
  • Patates
  • Peix blanc sense espina (lluç, perca...)
  • Gambetes petites (congelades estan bé)
  • 2 porros
  • Oli d'oliva
  • Mantega o margarina
  • Sal i opcionalment un bitxo-caiena
  • Salsa tàrtara
ELABORACIÓ:

Bullir les patates amb aigua i sal com és habitual i un cop fetes colar-les
Tallar els porros a mitges rodanxes i enrossir-los en una paella on haurem posat una mica d'oli i una mica de mantega o margarina. Coure a foc lent i un cop fet, reservar.
A la mateixa paella, afegir una miqueta d'oli i saltar les gambetes amb el bitxo-caiena.
Fer el peix a la planxa sense patir per que  quedi sencer ja que l'esqueixarem.
En una plata, preparem un llit amb la meitat de les patates bullides i les xafarem bé.
Afegir una capa del peix esqueixat i si ha quedat una mica resec es pot untar amb una mica de salsa tàrtara.
A sobre, una capa del porro sense escorre'l. El greix que hagi pogut quedar ens amorosirà la farça.
La darrera capa serà la de les gambetes (retirem la caiena per no tenir sorpresa).

Acabar amb la capa de l'altra meitat de patata que aixafarem en aquest moment i ens servirà per que tot plegat quedi ben compacte.
Posar una capa de la salsa tàrtara i decorar a gust


NOTA: Tenir especial atenció de que no quedi sec. Com que el peix està cuinat a la planxa i les patates bullides, podem posar un raig d'oli d'oliva verge i el plat seguirà sent saludable.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada