- Patates
- Peix blanc sense espina (lluç, perca...)
- Gambetes petites (congelades estan bé)
- 2 porros
- Oli d'oliva
- Mantega o margarina
- Sal i opcionalment un bitxo-caiena
- Salsa tàrtara
Bullir les patates amb aigua i sal com és habitual i un cop fetes colar-les
Tallar els porros a mitges rodanxes i enrossir-los en una paella on haurem posat una mica d'oli i una mica de mantega o margarina. Coure a foc lent i un cop fet, reservar.
A la mateixa paella, afegir una miqueta d'oli i saltar les gambetes amb el bitxo-caiena.
En una plata, preparem un llit amb la meitat de les patates bullides i les xafarem bé.
Afegir una capa del peix esqueixat i si ha quedat una mica resec es pot untar amb una mica de salsa tàrtara.
A sobre, una capa del porro sense escorre'l. El greix que hagi pogut quedar ens amorosirà la farça.
La darrera capa serà la de les gambetes (retirem la caiena per no tenir sorpresa).
Acabar amb la capa de l'altra meitat de patata que aixafarem en aquest moment i ens servirà per que tot plegat quedi ben compacte.
NOTA: Tenir especial atenció de que no quedi sec. Com que el peix està cuinat a la planxa i les patates bullides, podem posar un raig d'oli d'oliva verge i el plat seguirà sent saludable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada