Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 14 de juny del 2013

SÍNDRIA A LA PLANXA (Recepta d'El Bulli-Taller)

INGREDIENTS:
  • 4 0 8 Tallades de síndria (en funció del tamany)
  • 2 Tomàquets
  • 1 dl de vinagre cabernet
  • Fulles d'alfàbrega
  • Oli d'oiliva verge extra
  • Sal cristalitzada
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Tallar la síndria en rectangles de 10x5 cm i d'un gruix d'1,5 cm.
Reduïr el vinagre a foc lent fins a obtenir una textura similar a la del caramel líquid.
Pelar els tomàquets i tallar-los a dauets petits.
Coure la síndria en una paella o planxa amb unes gotes d'oli i enrossir-la per tots els costats (aproximadament 1 minut).
Muntar els plats posant la síndria i al damunt els daus de tomàquet, les fulles tendres d'alfàbrega, la reducció de vinagre, unes gotes d'oli i les escates de sal (per aquest ordre)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada