Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 7 de juny del 2013

VERAT AL FORN

Foto treta de Google
INGREDIENTS:
  • Verats de ració
  • Patates
  • Cebes dolces
  • Tomàquets cirerols (sherry)
  • Llimona petita
  • Vi blanc (mig got dels d'aigua)
  • All, julivert, sal i pebre
  • Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
Demanem a la peixateria que ens deixin els verats sense espines, en dos filets.
Per estalviar temps, ja podem prescalfar el forn a 180 graus.
Mentrestant pelem, rentem i tallem les patates i les cebes a mitges llunes. Tallem el pebrot vermell a tires. Els tomàquets podem triar entre partir-los per la meitat o deixar-los sencers.
Ho posem tot a la safata d'anar al forn en forma de llit, salpebrem i ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva.
Col·loquem els filets de verat a la safata, prèviament salats, i aboquem el mig got de vi blanc.
Enfornarem durant 40-45 minuts.

RACIONS:  Lliure

NOTA:  Podem substituir el vi per aigua i afegir-ne si veiem que les patates tenen intenció d'agafar-se.
Si vols saber més del Verat, clica aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada