Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 24 d’agost del 2013

TRUITA DE PATATA I BUTIFARRÓ DE CEBA

INGREDIENTS:
  • 2 Ous
  • 1 tros de pebrot vermell
  • 1 pebrot verd dels italians
  • 1/2 ceba
  • 2-3 patates
  • 1 butifarró de ceba
  • Sal i oli
RACIONS:  2


ELABORACIÓ:

Començarem per coure les patates a la papillotera i al microones per poder-nos estalviar la quantitat d'oli que agafen al fer-les a la paella.

Bé, les tallem a llesquetes primes, les salem una mica i les coem 7 minuts al micro. 

En una paella (la de fer la truita) enrosim la ceba i li afegim els pebrots. Tot tallat petit com per fer sofregit.


Aprofitem per batre els ous. Podeu afegir-hi un rajolí d'aigua i quedarà la truita més esponjosa.

Un vol cuites les hortalises, treiem la pell (budell) del butifarró de ceba i l'incorporem a la paella. Én 2 minuts el trindrem fet.

Ara incorporem les patates que tenim reservades dins de la papillotera a la paella i remenem bé.

Ja podem tirar els ous batuts i fer la truita al punt de cadascú.

NOTA: Si no tenim papillotera ens val un bol de vidre tapat amb paper film.
Coure les patates d'aquesta manera ens estalvia moltes calories ja que utilitzem poc oli i no en desaprofitem.
No tenen el gust de les patates fregides però descobrim el sabor real de les patates que em utilitzat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada