Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 27 d’agost del 2013

AMANIDA DE CIGRONS

No he fet foto :(
INGREDIENTS:
  • 200 gr de cigrons cuits
  • 1 ceba
  • 1 ceba tendra
  • 1 enciam
  • 2-3 tomàquets madurs i forts o uns quants de cirerols
  • 3-4 ous durs
  • 3-4 cogombrets avinagrats
  • Olives negres
  • 2 Llaunes de tonyina natural o amb oli d'oliva
  • Un grapadet de tàperes
  • 1 cullaradeta de pebre vermell
  • Sal, pebre, vinagre suau i oli d'oliva
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Rentar ben net l'enciam i centrifugar-lo per treure tota l'aigua del rentat. Tallar a juliana.

Bullir els ous i deixar-los refredar.

Fer una vinagreta amb la ceba tendra picada ben petita, els cogombrets a trossets, 1 ou dur picat, les tàperes, el pebre vermell, un polsim de sal i pebre, l'oli i l vinare a gust.

Muntarem el plat posant al fons de la plata l'enciam, al mig els cigrons i al voltant els tomàquets tallats al gust,els ous durs tallats a quarts, la ceba tallada estil "ploma", la tonyina i les olives negres.

Un moment abans de servir, amanir amb la vinagreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada