Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 3 de setembre del 2013

AMANIDA DE CEBA TENDRA

INGREDIENTS:
  • 2 Cebes tendres grosses
  • 2 Llaunes de tonyina
  • 2 Llimes
  • Oli d'oliva
  • Sal

RACIONS: 1-2

ELABORACIÓ:

Tallar menudeta la ceba i posar-la en un escorredor el qual submergirem amb aigua freda una bona estona (depèn de la ceba) per treure una mica de picantor.



Un vol escorreguda, la posarem en un bol i hi afegirem el suc de les dues llimes, una mica de sal  i ho barrejarem bé.
A continuació abocarem la tonyina * i tornem a remenar.
Acabem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

NOTA: Per saber les qualitats de la ceba cliqueu     aquí

*Jo he tret l'oli de la llauna per assaborir el gust del meu oli habitual




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada