Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 4 de setembre del 2013

PEBROTS FARCITS D'ARRÒS


Resultat final
INGREDIENTS:
  • 4 Pebrots vermells carnosos
  • 300 gr de magre de porc picada
  • 150 gr de tomàquet triturat al natural
  • 2 cebes mitjades o 1 de grossa
  • 1 Pebrot verd dels italians
  • 8 cullerades soperes ben plenes d'arròs
  • 1 cullaradeta de sucre
  • 1 grapat de panses sense pinyols
  • Oli, sal, pebre i orenga
Recient sortits del forn
RACIONS:   4

ELABORACIÓ:

Fer un sofregit a foc lent amb la ceba trinxada petiteta, el pebrot verd i el tomàquet. Quant estigui una mica tou, salar i afegir la cullaradeta de sucre per treure l'acidesa del tomàquet i el polsim d'orenga. Remenar per barrejar-ho tot bé.


Escaldarem durant 2 minuts les panses perquè s'hidratin i s'inflin.



A mig sofregir, incorporar la carn picada i remenar. Abans de que s'hagi begut tota l'aigua de la ceba i el tomàquet, afegir l'arròs i les panses escorregudes.

Coure l'arròs 7-8minuts a foc lent i retirar la paella del foc.

A punt d'entrar al forn
Rentar els pebrots i tallar-los per dalt de manera que quedi una tapa. Treure el cor i passar-los per aigua a la fi de treure alguna llavor i deixar-los escòrrer cap per avall.

Omplir els pebrots amb la farça de manera que quedi aproximadament 1 centímetre per poder-los tapar i els posarem en una plata d'anar al forn o una cassola de fang de manera que ens quedin bén drets.

Estaran cuits en 35-40 minuts a 200 graus.


NOTA: Si us sobra farciment, a la mateixa paella afegiu aigua i teniu un plat d'arròs fantàstic.
L'aigua s'ha de calcular com per la paella, el doble que l'arròs.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada