- 3 Ous sencers
- 200 g de sucre
- 200 cc d'oli d'oliva suau
- 200 cc de llet (jo la poso desnatada)
- 250 g de farina
- 15 g de llevat en pols (Royal)
- 1 pell de llimona ratllada o unes gotes d'esència de llimona
- 300 g de carbassa
ELABORACIÓ:
Preparació de la carbassa:
- Pelar i treure les llavors.
- Trossejar en daus.
- Posar en un pot cobert d'aigua amb 50 g de sucre.
- Bullir durant 7 minuts
- Escórrer i refredar
Preparació de la coca:
- Batre els ous amb 150 g de sucre fins que quedi ben barrejat.
- Abocar la llet, l'oli i la ratlladura de la llimona i batre-ho bé.
- Abocar la farina barrejada amb el llevat en pols i batre-ho.
- Afegir la carbassa i remenar.
- Posar-ho en una plata untada de mantega o folrada de paper d'alumini o impermeable
- Coure a 175-180 graus durant 30 minuts
Comprovar que al centre estigui cuit clavant un escuradents de fusta que ha de sortir net.
Deixar refredar i reposar.
Ideal acompanyada de gelat de vainilla o unes perletes de xocolata.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada