Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 27 de setembre del 2013

COCA DE CARBASSA

INGREDIENTS

  • 3 Ous sencers
  • 200 g de sucre
  • 200 cc d'oli d'oliva suau
  • 200 cc de llet (jo la poso desnatada)
  • 250 g de farina
  • 15 g de llevat en pols (Royal)
  • 1 pell de llimona ratllada o unes gotes d'esència de llimona
  • 300 g de carbassa
ELABORACIÓ:

Preparació de la carbassa:
  • Pelar i treure les llavors. 
  • Trossejar en daus. 
  • Posar en un pot cobert d'aigua amb 50 g de sucre.
  • Bullir durant 7 minuts
  • Escórrer i refredar
Preparació de la coca:
  • Batre els ous amb 150 g de sucre fins que quedi ben barrejat.
  • Abocar la llet, l'oli i la ratlladura de la llimona i batre-ho bé.
  • Abocar la farina barrejada amb el llevat en pols i batre-ho.
  • Afegir la carbassa i remenar.
  • Posar-ho en una plata untada de mantega o folrada de paper d'alumini o impermeable
  • Coure a 175-180 graus durant 30 minuts

Comprovar que al centre estigui cuit clavant un escuradents de fusta que ha de sortir net.

Deixar refredar i reposar. 

Ideal acompanyada de gelat de vainilla o unes perletes de xocolata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada